Cyborg

Cyborg

Am fost aseara la Batman vs Superman: Dawn of Justice, dar o sa imi ia ceva sa scriu recenzia. Pana atunci sa vorbim despre Cyborg, ca tot l-am vazut in film.

Cum va spuneam in articolul despre Wonder Woman, Justice League a fost fondata de The World’s Finest Trinity, adica Batman, Superman si Wonder Woman, impreuna cu Aquaman, Green Lantern, The Flash si The Martian Manhunter. Si, sa fim seriosi, ultimul dintre ei nu mai are niciun haz in ziua de azi.

Cu the New 52, martianul a fost inlocuit cu Cyborg – supererou de culoare, diversitate, alea alea. E un personaj mai nou (anii ’80), insa sa fie clar ca a existat si inainte. Doar ca pe vremuri era membru Teen Titans, nu Justice League.

Justice League

Vic Stone este copilul unor oameni de stiinta – Silas Stone si Elinor Stone. Si e un adolescent cu probleme care umbla cu personaje dubioase. La un moment dat, e un accident cu un portal, mama lui moare, iar el este mutilat. Tatal sau ii inlocuieste membrele disparute cu un fel de proteze speciale (moment vazut deja in film!). Vic nu se poate obisnui cu noul sau corp si se simte respins de oameni.

Iar dupa asta se duce la Teen Titans. O perioada este si liderul lor, pana moare. De fapt, nu moare, ci este rapit de extraterestri. E mai complicat. Cert e ca atunci cand se intoarce Robin e deja liderul stabilit al Teen Titans si Cyborg primeste un rol secundar in echipa.

Cyborg

Oricum, in new 52 nici macar nu mai face parte din acea echipa, ci din cea „mare”. Costumul il face superputernic si se mai si poate conecta la alte calculatoare (un fel de Iron Man). Pe langa asta, Vic este si deosebit de inteligent.

A, si locul in care lucrau parintii lui se numeste S. T. A. R. Labs (Scientific and Technological Advanced Research Labs) – un departament care apare in multe din titlurile celor de la DC.

Un film cu Cyborg in rolul principal este anuntat pentru 2020. In noul DCU, Cyborg este interpretat de Ray Fisher.

Leave a Reply