The Giver

The Giver

The Giver e bazat pe prima carte dintr-o serie de 4 carti de tipul young adult, scrise de Lois Lowry. Ca in orice film de acest gen, actiunea are loc intr-o lume post-apocaliptica in care societatea a luat-o razna.

Oamenii au renuntat la emotii si isi ghideaza existenta dupa regulie inpuse de Batrani (Meryl Streep, printre altii). Exista un singur om – The Giver (Jeff Bridges) – care detine toate amintirile omenirii. Acesta trebuie sa le transmita urmatorului detinator – The Receiver.

The Giver

Pentru tinerii considerati adulti se tine o ceremonie in care li se alege cariera. Jonas (Brenton Thwaites) este ales sa fie noul Receiver. Aflam apoi ca fostul Receiver, o fata pe nume Rosemary (Taylor Swift) s-a eliberat (s-a sinucis!) pentru ca a fost coplesita de amintiri.

The Giver Taylor Swift

Treptat, Jonas incepe sa inteleaga de ce. Prietenia lui cu tanara Fiona (Odeya Rusha, o Mila Kunis in miniatura) ii trezeste sentimente care nu sunt “conform legii”.

Cand intelege ca ceremonia de eliberare inseamna practic asasinarea persoanei respective, si ca bebelusul adus in unitatea sa familiala urmeaza sa fie supus acestui proces, decide sa fuga cu el. Scopul lui este sa treaca Dincolo, impartasind astfel amintirile cu restul oamenilor din Comunitate.

The Giver

Mama lui (Katie Holmes) ii descopera planul si informeaza autoritatile. Fiona il ajuta, dar este prinsa si urmeaza sa fie eliberata chiar de tatal lui Jonas (Alexander Skarsgard).

The Giver este cel care ii arata drumul, insa decide sa nu il insoteasca, pentru a-i putea ghida pe oameni cand vor fi coplesiti de emotiile cauzate de amintiri.

The Giver

The Giver mi s-a parut interesant, insa nu destul cat sa citesc cartea. Filmul este destul de bine facut si nu se pierde intre atatea Hunger Games si Divergent cat sa cred ca a fost o pierdere de timp. E mai sensibil si mult mai putin violent. Enjoy!

 

Leave a Reply