X-Men: Apocalypse

 

X-Men Apocalypse

Filmele cu X-Men devin din ce in ce mai bune, iar Apocalypse e dovada. I-au dat mana libera lui Bryan Singer si bine au facut, omul a invatat sa faca filme cu super-eroi.

Apocalypse, sau En Sabah Nur (Oscar Isaac), este primul mutant si cel mai puternic. Pe vremea Egiptului era un mare conducator, insa a fost tradat si acum “hiberneaza”. Din greseala, Moira Mactaggert (Rose Byrne) declanseaza re-trezirea lui.

O mai tineti minte pe Moira? A aparut in X-Men: First Class si intre ea si Charles Xavier (James McAvoy) se infiripase ceva, dar profesorul i-a sters amintirile, ceea ce mie mi se pare extrem de urat.

X-Men: Apocalypse

Ei bine, Apocalypse se trezeste, incearca sa inteleaga lumea moderna si pleaca in cautarea unor mutanti puternici care sa fie cei 4 cavaleri ai sai. Prima pe care o gaseste e Storm (Alexandra Shipp), urmata de Psylocke (Olivia Munn) si Angel (Ben Hardy). Aici am o nemultumire: mult prea putine scene cu Psylocke. Stiu ca e un mutant secundar, uneori pozitiv, alteori negativ, insa Olivia Munn merita mai mult de atat.

Ultimul cavaler e Magneto (Michael Fassbender). Erik duce o viata linistita in Polonia, alaturi de sotia si fiica lui. Si stim cu totii ca asta nu poate avea un final fericit. Cea care vrea sa il ajute e Mistique (Jennifer Lawrence), care se duce la Charles pentru acest lucru.

X-Men Magneto

Tabara mutantilor de treaba ii mai are pe Hank McCoy sau Beast (Nicholas Hoult), Alex Summers sau Havok (Lucas Till) si pe Quicksilver (Evan Peters), care intre timp a aflat cine este tatal lui si il cauta. Iar pentru ca scena lui din Days of Future Past a avut mult priza la public, mai primim cateva.

Si, ca veni vorba de Days of Future Past – acolo s-a resetat firul cronologic al evenimentelor, deci liber la povesti noi cu tinerii mutanti mai vechi. Scott Summers devine Cyclops (Tye Sheridan) si, desi mai simpatic decat de obicei, tot ii lipseste factorul cool. Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) apare fara sa se discute despre parintii lui, iar lui Jubilee (Lana Condor) nici macar nu i se mentioneaza numele.

X-Men New Mutants

Cea care fura show-ul este Jean Grey. Sophie Turner m-a facut sa-mi placa personajul, iar puterile ei apar in plina forta. La un moment dat vedem chiar si flacarile lui Phoenix! Trebuie sa ne dea un film cu Dark Phoenix jucata de Sansa, arata prea bine!

O scurta aparitie are si Wolverine (Hugh Jackman), in forma sa salbatica datorata echipei Weapon X. De altfel, si William Stryker (Josh Helman) apare in film.

X-Men: Apocalypse

X-Men: Apocalypse e pentru mine dovada ca lumea nu s-a saturat inca de super-eroi. Batman vs Superman si Civil War erau prea asteptate ca sa nu aiba succes, insa daca si al treilea X-Men din noua serie a avut sala plina, inca e loc pentru spandex si pelerine. Enjoy!

Leave a Reply