City of Ashes – The Mortal Instruments 2

City of Ashes

V-am povestit la recenzia primei carti care e faza cu “young adult” si care este publicul tinta al seriei Instrumente Mortale, asa ca nu mai pierdem timpul cu asta, banuiesc ca stiti deja daca e sau nu o carte pentru voi.

In City of Ashes, Clary si Jace incerca, fara rezultate prea bune, sa se impace cu faptul ca sunt frate si sora. Simon devine iubitul oficial al lui Clary, dar chimia fortata nu functioneaza si, in urma unei intamplari nefericite, amaratul devine vampir. Deh, viata nu e simpla cand umbli cu Shadowhunters.

Mai e o idila ascunsa si la personajele secundare – Alec nu ar recunoaste nici in ruptul capului ca se intampla ceva intre el si Magnus Bane, marele warlock al Brooklyn-ului. Sora lui, Isabelle, are pentru 2 secunde o relatie cu un zan. Cu ocazia asta, micul grup ajunge si la Curtea Zanelor.

City of Ashes

Luke continua sa isi conduca haita de varcolaci si primeste si membri noi, printre care si pe Maia, o tanara pe care el o vede ca pe o posibila prietena pentru Clary. Joyce este in continuare in coma si Luke o pazeste in continuu, cand nu trebuie sa lupte alaturi de Jace & company.

Asta pentru ca Valentine s-a intors si e in continuare hotarat sa distruga tot ce i se pare lui anormal: demoni, vampiri, varcolaci, zane si asa mai departe. Iar in mintea lui, scopul scuza mijloacele.

Am apreciat la autoare – Cassandra Clare – ca a insistat sa lase totul sa se desfasoare intr-un spatiu urban. Si, desi avem de-a face cu fiinte asociate de obicei cu paduri si lacuri, aici totul se intampla in New York.

In City of Ashes aflam mai multe despre celebrele instrumente mortale si la ce pot fi ele folosite. Enjoy!

Leave a Reply