Game of Thrones Sezonul 6 Episodul 1: The Red Woman

Game of Thrones: The Red Woman

Starea natiunii: Jon Snow e in continuare mort, aparat de Ser Davos si o mana de oameni. Si de Ghost, desigur. Iar Melisandre nu intelege cum s-a putut intampla asta, doar l-a vazut in flacari luptand la Winterfell. Il inviem in episodul urmator, da?

Ceva mai jos, cea mai frumoasa scena din tot episodul, Brienne o salveaza pe Sansa, care o accepta in sfarsit ca protectoarea ei. Abia astept sa ajungem in punctul asta si in carti, desi e posibil ca acolo lucrurile sa fie mai dubioase. Si e prima data cand ma bucur pentru Theon: s-a luptat, a aparat si era dispus sa-si dea si viata pentru Sansa. Sansa Stark, Queen of the North!

Game of Thrones: The Red Woman

In King’s Landing, lucrurile sunt triste: Cersei afla ca Myrcella a murit, iar Jaime e indurerat ca nu a putut sa-si salveze fiica. Interesant ca Margaery e inca in inchisoare, in carti iese inaintea lui Cersei.

Cea mai urata faza din episod a fost cu Doran Martell: Ellaria, impreuna cu The Sand Snakes, il omoara si pe el, si pe fiul lui, ba chiar si pe Aero Hotah. In carti, e o mare conspiratie si un plan gandit de Doran ani de zile. Banuiesc ca era prea complicat sa-l puna pe ecran, asa ca am ramas cu dusmanii cunoscuti. Pentru ca nimanui nu-i place de Ellaria, nu-i asa?

Game of Thrones: The Red Woman

Dincolo de Marea Ingusta, Arya e in continuare oarba, Danny e prizoniera unui nou Khal, cu Jorah si Daario Naharis pe urmele ei, iar Tyrion si Varys incerca sa tina Meeren-ul sub control. Fara dragoni episodul asta.

Surpriza vine, evident, la final: Melisandre e, in realitate, foarte-foarte batrana. Si simte nevoia sa-si vada adevarata fata cand e singura, pentru ca nu mai stie nici ea ce se intampla. Davos stie ca femeia poate face lucruri marete, asa ca asteptam. In caz ca va intrebati, Kit Harington e in continuare printre primele nume de pe generic, m-am uitat. Enjoy!

Game of Thrones: The Red Woman

Leave a Reply