The Huntsman: Winter’s War

The Huntsman Winter's War

Au facut o continuare la filmul Alba Ca Zapada (din 2012) si de data asta s-au concentrat pe vanator (Thor!). Bine, continuare in sensul ca e al doilea film din ce ar putea fi o serie. Ca de fapt, e si prequel, si sequel.

Sa va explic: e prequel pentru ca ne spune ce s-a intamplat cand Eric, vanatorul, era mic, iar Ravenna (Charlize Theron), vrajitoarea cea rea pe care el si Alba Ca Zapada au omorat-o in primul film, inca nu il intalnise pe tatal fetei si era ocupata cu alt rege si cu cucerirea altui regat.

The Huntsman Winter's War 0

Pe vremea aia, Freya (nume care merge foarte bine langa Thor..), sora Ravennei, era o tanara indragostita care nu putea folosi magie. Dar ceva tragic se intampla si Freya (Emily Blunt) devine un fel de Elsa rea (aici au bagat mult din basmul Craiasa Zapezii, ca si acolo e o oglinda), o regina rece care conduce un regat de gheata si rapeste copii pentru a-si construi o armata de vanatori.

The Huntsman Winter's War 1

Eric (Chris Hemsworth) este unul din acesti copii. Sara (Jessica Chastain) este si ea unul dintre viitorii vanatori, iar de-a lungul timpului intre cei doi se formeaza o legatura. Insa iubirea este interzisa in regatul lui Freya, asa ca lucrurile iau o intorsatura urata pentru cei doi.

The Huntsman Winter's War 2

Acum filmul devine sequel. Au trecut cativa ani, Ravenna este moarta, iar Alba Ca Zapada e maritata cu printul William (Sam Claflin). El apare in film, ea nu. Asta pentru ca a fost un scandal maret in primul film cand Kristen Stewart, personajul principal, a avut o aventura cu regizorul Rupert Sanders. Sanders a divortat curand dupa aceea, iar Stewart a mai stat cu Robert Pattinson cat sa termine toata povestea cu Twilight. Pentru filmul de fata, regizorul a fost inlocuit cu Cedric Nicolas-Troyan. Despre Stewart s-a spus ca era prea scumpa pentru bugetul lor.

The Huntsman Winter's War 3

Revenind, William il trimite pe Eric in cautarea olginzii – obiect periculos ce trebuie dus la Sanctuar si distrus. Pentru asta, vanatorul va fi insotit fara voia lui de doi pitici simpatici (Nick Frost si Rob Brydon). Pe parcurs, mai aduna in gasca si doua femei-pitici (Sheridan Smith si Alexandra Roach).

Actiunea e haioasa, destul de acaparanta si uneori cam dramatica. Hemsworth are carisma de leading man si conduce bine toata povestea. Din pacate, Emily Blunt e cam sterasa de fiecare data cand apare langa Charlize Theron, care acapareaza cu totul ecranul.

The Huntsman Winter's War 4

E o poveste draguta cu efecte frumoase, insa nimic care sa te dea pe spate din punct de vedere narativ. Ceea ce e o dovada de prospetime intre atatea filme misterioase. Winter’s War e ca o pagina frumos colorata din cartea cu basme pentru copii. Enjoy!

Leave a Reply