Zootropolis

ZootropolisDe cand nu ati mai vazut un film despre care sa spuneti ca v-a placut cu adevarat? O comedie frumoasa la care sa-ti faca literalmente placere sa te uiti? Si care sa te si lase bine-dispus la final. In ultimul timp m-am uitat numai la drame de Oscar, si multe m-au enervat. Asa ca…

Am fost ieri la un film de animatie la cinema. Era 3D, dar treaca de la mine (de ce se insista atat cu 3D-ul? E nashpa si multa lume prefera 2D). Find animatie, trebuie sa fiti atenti  sa fie cu subtitrari, si nu dublat. In sala erau multe cupluri, multi alduti, si doar vreo 3-4 copii, pentru ca publicul-tinta in aceasta situatie e foarte divers. Si pe buna dreptate.

ZootropolisFilmul e cu adevarat extraordinar. Povestea e frumoasa, evolueaza interesant si te tine prins pana la final. Iar personajele sunt delicioase: o fetita iepuras (Ginnifer Goodwin) vrea sa devina politist si se duce la Academie, desi toata lumea ii spune ca nu e potrivita pentru asta. Iar cand noii ei colegi o ignora si ii dau lucruri plictisitoare de facut, munceste mult si pune mana pe un caz dificil.

Intre timp, vulpoiul Nick Wilde (Jason Bateman) isi vede de micile lui inselatorii ca sa se descurce in marele Zootropolis. Asta pana da iepurasul peste el, desigur. Orasul este o opera de arta: sunt mai multe zone – Piata Sahara, Mica Rodentia, Tundratown si Districtul Padurii Tropicale. Aici, animale de toate speciile au invatat sa supravietuiasca.

ZootropolisUnii sunt pradatori din fire, insa vor sa vanda prajituri. Altii sunt animale pasnice care vor sa fie politisti. Si, desi aparent totul e frumos, adevarul e ca majoritatea sunt plini de prejudecati. Acesta e  detaliul care face filmul grozav: are elemente de drama sociala, povestea maturizarii personajului principal, politicieni corupti, insa subiectul central e o comedie. E vorba de alaturarea unui politist cinsitit cu un artist in ale inselatoriilor, cu personaje extrem de frumos realizate.

ZootopiaE si genul de film la care te uiti de mai multe ori, ca sa prinzi toate detaliile. Denumiri ca Urban Snout-fitters si Snort’s Illustrated si un morcov muscat de pe spatele unui smartphone. Si pentru ca nu l-am vazut dublat, a fost amuzant sa ghicim vocile din spatele personajelor: Idris Elba (seful Bogo), J.K. Simmons (primarul Lionheart), Tommy Chong (Yax iac-ul – in caz ca va intrebati, iac-ul e un bizon mai mic), Alan Tudyk (nevastuica Duke Weaselton) si Shakira (vedeta pop Gazelle).

ZootropolisIn State, titlul filmului este Zootopia, dar pentru Europa l-au schimbat in Zootropolis, posibil pentru ca o gradina zoologica moderna numita Zootopia urmeaza sa se deschida in Danemarca. Oricum ar fi, filmul e de vazut, de mai multe ori. Enjoy!

Leave a Reply