The Man from U.N.C.L.E.

The Man from UncleEram inca mahmuri. Si lenesi. Si, desi el nu mai avea rabdare de inca un film cu spioni, i-am promis ca e ultimul pe anul asta (anul trecut de fapt, e ultimul de pe lista mea din 2015).

Oricum ar fi, The Man from U.N.C.L.E. trebuia vazut pentru ca e regizat de Guy Ritchie, iar filmele lui sunt un must, intotdeauna (cu exceptia celui cu Madonna). Reuseste mereu sa te tina in suspans, sa creeze scene de actiune neobisnuite si momente comice unde nu te astepti. Trademark: se joaca mereu cu timpul – crezi ca stii tot, insa apoi iti arata o scena pe care altii ti-ar fi aratat-o cu cateva minute mai devreme. De aici si suspansul.

The Man from Uncle

Ce a reusit, cu filmul asta, e sa il faca pe Henry Cavill sexy din nou. Omul e Superman, insa nu a mai ajuns pe nicio lista cu barbati hot de la The Tudors incoace. Trist, foarte trist. Aici il joaca pe Solo, un agent CIA cu accente puternice de Neal Caffrey, fortat sa lucreze in aceeasi echipa cu un agnet KGB pe nume Illya (Armie Hammer). Solo e rafinat, Illya e mai…brutal, sa zicem.

Celor doi li se adauga o “refugiata” din Germania, salvata de Solo de dincolo de zidul Berlinului: Gaby (Alicia Vikander) e desteapta si se sperie greu, iar tatal ei este expert in rachete. Cum tatal lucreaza cu o echipa de raufacatori din Italia, Gaby e cea mai buna metoda sa ajunga la el.

The Man from Uncle

Filmul are la baza un serial mai vechi, din a carui echipa a facut parte si Ian Fleming, tata lu’ James Bond. Influentele sunt clare. Momentul in care apare Hugh Grant, precum si cel in care iti dai seama ca rolul lui e important  – de nepretuit.

Multe, multe plusuri pentru The Man from U.N.C.L.E. Enjoy!

Leave a Reply